En hackare

En hackare är en skicklig programmerare med stora spelplan av knep men även sätt att handla. Hackaren bryter sig in i en annan maskin via misstag och fel. Det är ett komplicerat system om motivationerna som är allt från ideologiska skäl till spänning. Förr har hackare snott information eller sprida virus. Det finns dem som är hackare men vill absolut inget illa, dem är bara nyfikna angående hur olika datorer och program fungerar.

Historia

Hacker namnet blev populärt på 1960-talet. På den tiden bröt en grupp så kallade Yippies sig in i olika datorer, det var en del av deras anti- auktoritär politik.

Hackning började egentligen via telefonerna. Det var ofta som ungdomar började söka sig ut i världen via sina telefoner. Så fort datorerna kom så förändrades betydelsen angående detta. Det var då som dator-intresserade ungdomar började kallas för hackers. Enligt som massmedia beskriver så är hackers ligister som endast bryter sig in i datorsystem för att helt enkelt sabotera, detta måste klargöras för detta påstående stämmer inte.

Hackers jobbar inte ofta ensamma utan dem jobbar oftast tillsammans och hjälper varandra med kommande problem, men de är även riktigt försiktiga vem som får reda på informationen som en hackare har. Det finns dem som missbrukar information från andra. Man låtsas att man vill hjälpa en annan hackare men i själva verket är man endast ute efter information.

Kännetecken

De flesta som hackar görs oftast av nyfikenhet angående hur olika system och program fungerar. Bortsett från att skapa en skadlig programvara så skapade även hackare plåster, olika delar av en kod eller ett program för att sedan kunna fixa till brister i existerande program.

Du är hackad

Dessa är fem tecken på att personen har blivit hackad. Datorn arbetar långsamt, datorn uppför sig inte som den ska, ägaren kan inte logga in, ägaren får konstiga meddelanden skickade till sig och säkerhetssystemet varnar ägaren om det är något som inte står rätt till.

Det är smart om man försäkrar sin dator hos företaget mot databrott, företaget kan se till att granska faran, ekonomisk ersättning och utredning och en återställning.

Undergrupper

Undergrupperna menas att dem är på en liten lägre nivå än vad de ‘’riktiga’’ hackare är. Det finns olika grupper i den här lägre nivån av hackare, var uppkallad för att peka på attityder och moral. Om man tar ett exempel, vit hatt hackare bryter inte sig in i system med några onda avsikter. Svart hatt hackare underminerar säkerheten på brottsliga orsaker, som exempelvis att stjäla kreditkortsinformation eller att vandalisera. Det finns grå hatt, vit hatt och svart hatt gruppen.

En känd hackare

En av dem kända hackare är Kevin Mitnick som började som tonåring och hacka. Han åtalades för stöld av datorhandböcker år 1981. Han åkte in och ut från fängelset ett flertal gånger, även när han var ute på villkorlig frigivning passade han även på att hacka återigen.

Jobba som en etisk hackare

Det finns andra titlar än etisk hackare, såsom IT-säkerhetstekniker, det är alltså experter på hur man skyddar sig själv mot vardagliga angrepp sätt som kan ske i datorvärlden, men även hur man minimerar risken för intrång i datorsystemet, trådlösa och trådbundna nätverk.

sisa-net © 2020